Press

Serier för klimatet

Pressmaterial finns på den här länken. Där hittar du:

  • Pressfoton på Malin Svedjeholm och Nicklas Sandström
  • Högupplöst framsida
  • Högupplösta skämtteckningar för fri användning

Malin Svedjeholm

malin-svedjeholm-pressfoto
Foto: Nicklas Sandström

Plåstras skapare Malin Svedjeholm har låtit den skruvade humorn dominera sin verksamhet sedan starten. Att teckna strippserier är hennes sätt att kommunicera.

”Plåstra är ett underbart sätt att förmedla sig på. Humor är livskvalitet.”

Som tonåring började hon publicera serien om den flamsiga tonårstjejen Plåstra i länstidningarna i Norrbotten. Serien plockades upp av serietidningar och spreds så småningom ut i landet via morgonpressen. Den har idag en hängiven skara läsare.

Malin Svedjeholm är född 1980 och bor i Luleå.

Pressfoton på Malin Svedjeholm, högupplöst bokomslag och seriestripp för fri användning

Tomas Antila

Foto: Diana Jakobsson
Foto: Diana Jakobsson

Tomas Antilas återkommande tema att skildra är den olyckliga kärleken, som förstås kan upplevas både i vår vanliga verklighet och i främmande och intressanta världar. Tomas rör sig mellan det poetiska, det självbiografiska och det övernaturliga, ofta med varm ton. Han tecknar i genren alternativmanga och till inspirationskällorna hör Åsa Grennvall, Mats Jonsson, Rumiko Takahashi och Osamu Tezuka.

Tomas började sitt serieskapande 2001 i fansinet Mangaka och genombrottet som självpublicerad kom 2004 med det självbiografiska fansinet Dröm & Glöm. Vid seriebokdebuten på Svenska serieförlaget med Mitt ex som gjorde slut är sur på min flickvän har Tomas sålt över tusen egna fansin. Man har också tidigare kunnat läsa hans serier i böckerna Trans:it av Malinda Lindmark, Home Made Comics av Ola Forssblad och Plutonium Comics av Per Myrhill. 2013 gjorde han sin skönlitterära debut med boken Månsommar som är skriven tillsammans med Anders Häger Jönson.

Tomas kärlek till serier sträcker sig bortom det egna tecknandet, han är en stor manganörd och har deltagit på flera sätt inom mangafandom. Idag arbetar han på Sveriges enda specialbibliotek för tecknade serier, Serieteket i Stockholm och håller serietecknarkurser över hela Sverige.

Tomas vill med sina serier beröra och skapa eftertanke. Hans stora husa just nu är prinsessan Madeleine och i framtiden kan ni förvänta er fler serier med henne hälsar Tomas.

Pressfoto på Tomas Antila